Vörösborban pácolt vaddisznócomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg vaddisznócomb
  • 10 dkg zsír
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 púpos ek liszt
  • 2 dl vörösbor
  • fél liter húsleves
  • őrölt bors

Elkészítése:

A vaddisznócombot megtisztítjuk, leöblítjük, sóval bedörzsöljük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A combot tepsibe tesszük, zsírral öntözgetve, sütőben félig puhára sütjük, kivesszük és hagyjuk kihűlni.

Egy magasabb falú edénybe átszűrjük a zsírt.

A leszűrt zsírban az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldségeket üvegesre pirítjuk, lisztel megszórjuk, többször megkeverjük.

Ezután borssal, babérlevéllel fűszerezzük, paradicsomot, fokhagymát adunk hozzá, vörösborral leöntjük, felforraljuk.

Beletesszük a húst, felöntjük húslevessel és fedő alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük. Ha a hús megfőtt kivesszük és felszeleteljük, tálaláskor mártásával leöntjük.

Főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!