Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével recept
Hozzávalók:
Pác:
- 2 dl étolaj
- 1 ek durvára őrölt bors
- 1 l vörösbor
- 5 dkg füstölt szalonna
- 10 szem boróka bogyó
- 1 mk koriander mag
Továbbá:
- 1,5 kg szarvasgerinc
- 10 dkg sárgarépa
- 5 dkg petrezselyem
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 mokkás kanál őrölt fekete bors
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 2 dl vörösbor
- 1 dl paradicsomlé
- 5 dl barna mártás
- 2 cl borecet
- 15 dkg ribizli dzsem
- 2 ek tejföl
- 2 körte
Elkészítése:
A hártyáitól megtisztított szarvasgerincet a felhasználás előtt legalább egy nappal bepácoljuk a fenti hozzávalók keverékébe.
A sütőedény aljára felkarikázzuk a vöröshagymát és a zöldségeket. Megszórjuk a szétzúzott fokhagymával és a kakukkfűvel. Ráhelyezzük a pácból kiemelt szarvasgerincet, szalonnával befedjük, és rálocsoljuk a felolvasztott vajat. Előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütjük 180 fokon.
A húst kivesszük, a megpirult pecsenyelevet megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a paradicsomlevet, a bort, a barna mártást, a borecetet és a borsot. Felforraljuk, és belekeverjük a ribizli dzsemet és a tejfölt, és készre forraljuk.
A burgonya krokettet forró olajban kisütjük
A körték közepét kivágjuk, és megtöltjük ribizli dzsemmel. A hús mellé találjuk. A megsült húst a gerincről lefejtjük és felszeleteljük majd visszahelyezzük a gerincre.
Tipp:
Tálalhatjuk burgonya krokettel.
A szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 13 g