Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével recept

Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Pác:

    • 2 dl étolaj
    • 1 ek durvára őrölt bors
    • 1 l vörösbor
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 10 szem boróka bogyó
    • 1 mk koriander mag

    Továbbá:

    • 1,5 kg szarvasgerinc
    • 10 dkg sárgarépa
    • 5 dkg petrezselyem
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 1 mokkás kanál őrölt fekete bors
    • 1 nagyobb vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg vaj
    • 1 ek liszt
    • 2 dl vörösbor
    • 1 dl paradicsomlé
    • 5 dl barna mártás
    • 2 cl borecet
    • 15 dkg ribizli dzsem
    • 2 ek tejföl
    • 2 körte

    Elkészítése:

    A hártyáitól megtisztított szarvasgerincet a felhasználás előtt legalább egy nappal bepácoljuk a fenti hozzávalók keverékébe.

    A sütőedény aljára felkarikázzuk a vöröshagymát és a zöldségeket. Megszórjuk a szétzúzott fokhagymával és a kakukkfűvel. Ráhelyezzük a pácból kiemelt szarvasgerincet, szalonnával befedjük, és rálocsoljuk a felolvasztott vajat. Előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütjük 180 fokon.

    A húst kivesszük, a megpirult pecsenyelevet megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a paradicsomlevet, a bort, a barna mártást, a borecetet és a borsot. Felforraljuk, és belekeverjük a ribizli dzsemet és a tejfölt, és készre forraljuk.

    A burgonya krokettet forró olajban kisütjük

    A körték közepét kivágjuk, és megtöltjük ribizli dzsemmel. A hús mellé találjuk. A megsült húst a gerincről lefejtjük és felszeleteljük majd visszahelyezzük a gerincre.

    Tipp:

    Tálalhatjuk burgonya krokettel.

    A szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 183 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá