Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

Pác:

  • 2 dl étolaj
  • 1 ek durvára őrölt bors
  • 1 l vörösbor
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 szem boróka bogyó
  • 1 mk koriander mag

Továbbá:

  • 1,5 kg szarvasgerinc
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg petrezselyem
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 mokkás kanál őrölt fekete bors
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 2 dl vörösbor
  • 1 dl paradicsomlé
  • 5 dl barna mártás
  • 2 cl borecet
  • 15 dkg ribizli dzsem
  • 2 ek tejföl
  • 2 körte