Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével

Hozzávalók:

Pác:

  • 2 dl étolaj
  • 1 ek durvára őrölt bors
  • 1 l vörösbor
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 szem boróka bogyó
  • 1 mk koriander mag

Továbbá:

  • 1,5 kg szarvasgerinc
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg petrezselyem
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 mokkás kanál őrölt fekete bors
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 2 dl vörösbor
  • 1 dl paradicsomlé
  • 5 dl barna mártás
  • 2 cl borecet
  • 15 dkg ribizli dzsem
  • 2 ek tejföl
  • 2 körte

Elkészítése:

A hártyáitól megtisztított szarvasgerincet a felhasználás előtt legalább egy nappal bepácoljuk a fenti hozzávalók keverékébe.

A sütőedény aljára felkarikázzuk a vöröshagymát és a zöldségeket. Megszórjuk a szétzúzott fokhagymával és a kakukkfűvel. Ráhelyezzük a pácból kiemelt szarvasgerincet, szalonnával befedjük, és rálocsoljuk a felolvasztott vajat. Előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütjük 180 fokon.

A húst kivesszük, a megpirult pecsenyelevet megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a paradicsomlevet, a bort, a barna mártást, a borecetet és a borsot. Felforraljuk, és belekeverjük a ribizli dzsemet és a tejfölt, és készre forraljuk.

A burgonya krokettet forró olajban kisütjük

A körték közepét kivágjuk, és megtöltjük ribizli dzsemmel. A hús mellé találjuk. A megsült húst a gerincről lefejtjük és felszeleteljük majd visszahelyezzük a gerincre.

Tipp:

Tálalhatjuk burgonya krokettel.