Fácánkakas leves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 1 fácánkakas
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 kisebb karalábé
- fél zellergumó
- 2 zeller levél
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csomag friss petrezselyemzöld
- 6 db szemesbors
- 1 kávéskanál őrölt bors
- só
- 1 kelkáposztalevél
- fél fehér paprika
- egy kisebb paradicsom
- 1 közepes krumpli
- 20 dkg csiga tészta
Elkészítése:
A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt részeire daraboljuk és megmossuk.
Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a feldarabolt fácánt, felöntjük hideg vízzel, feltesszük lassú tűzön főni.
Ha felforrt leszedjük a habját és hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és tovább főzzük lassú tűzön, hogy éppen csak szinte gyöngyözzön (így lesz aranylóan sárga és kristálytiszta a húsleves).
Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul, a fácán korától függően, kb 1,5-2 óra.
Ha megpuhult a hús, leszűrjük a levest, befőzzük csigatésztával.
Tálalásnál teszünk a tányérba zöldségeket és főtt fácán aprólékot.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.