Fácánkakas leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fácánkakas
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 kisebb karalábé
- fél zellergumó
- 2 zeller levél
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csomag friss petrezselyemzöld
- 6 db szemesbors
- 1 kávéskanál őrölt bors
- só
- 1 kelkáposztalevél
- fél fehér paprika
- egy kisebb paradicsom
- 1 közepes krumpli
- 20 dkg csiga tészta
Elkészítése:
A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt részeire daraboljuk és megmossuk.
Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a feldarabolt fácánt, felöntjük hideg vízzel, feltesszük lassú tűzön főni.
Ha felforrt leszedjük a habját és hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és tovább főzzük lassú tűzön, hogy éppen csak szinte gyöngyözzön (így lesz aranylóan sárga és kristálytiszta a húsleves).
Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul, a fácán korától függően, kb 1,5-2 óra.
Ha megpuhult a hús, leszűrjük a levest, befőzzük csigatésztával.
Tálalásnál teszünk a tányérba zöldségeket és főtt fácán aprólékot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









