Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fácánkakas leves recept

Fácánkakas leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 fácánkakas
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyemgyökér
    • 1 kisebb karalábé
    • fél zellergumó
    • 2 zeller levél
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 csomag friss petrezselyemzöld
    • 6 db szemesbors
    • 1 kávéskanál őrölt bors
    • 1 kelkáposztalevél
    • fél fehér paprika
    • egy kisebb paradicsom
    • 1 közepes krumpli
    • 20 dkg csiga tészta

    Elkészítése:

    A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt részeire daraboljuk és megmossuk.

    Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a feldarabolt fácánt, felöntjük hideg vízzel, feltesszük lassú tűzön főni.

    Ha felforrt leszedjük a habját és hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és tovább főzzük lassú tűzön, hogy éppen csak szinte gyöngyözzön (így lesz aranylóan sárga és kristálytiszta a húsleves).

    Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul, a fácán korától függően, kb 1,5-2 óra.

    Ha megpuhult a hús, leszűrjük a levest, befőzzük csigatésztával.

    Tálalásnál teszünk a tányérba zöldségeket és főtt fácán aprólékot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá