Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt részeire daraboljuk és megmossuk.
Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a feldarabolt fácánt, felöntjük hideg vízzel, feltesszük lassú tűzön főni.
Ha felforrt leszedjük a habját és hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és tovább főzzük lassú tűzön, hogy éppen csak szinte gyöngyözzön (így lesz aranylóan sárga és kristálytiszta a húsleves).
Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul, a fácán korától függően, kb 1,5-2 óra.
Ha megpuhult a hús, leszűrjük a levest, befőzzük csigatésztával.
Tálalásnál teszünk a tányérba zöldségeket és főtt fácán aprólékot.