Fácánkakas leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 fácánkakas
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb karalábé
  • fél zellergumó
  • 2 zeller levél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csomag friss petrezselyemzöld
  • 6 db szemesbors
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kelkáposztalevél
  • fél fehér paprika
  • egy kisebb paradicsom
  • 1 közepes krumpli
  • 20 dkg csiga tészta

Elkészítése:

A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt részeire daraboljuk és megmossuk.

Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a feldarabolt fácánt, felöntjük hideg vízzel, feltesszük lassú tűzön főni.

Ha felforrt leszedjük a habját és hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és tovább főzzük lassú tűzön, hogy éppen csak szinte gyöngyözzön (így lesz aranylóan sárga és kristálytiszta a húsleves).

Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul, a fácán korától függően, kb 1,5-2 óra.

Ha megpuhult a hús, leszűrjük a levest, befőzzük csigatésztával.

Tálalásnál teszünk a tányérba zöldségeket és főtt fácán aprólékot.