Vörösbársony torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Téztához:
- 295 g finomliszt
- 114 g vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g cukor
- 4 evőkanál folyékony málnapiros ételfesték
- 11 g cukrozatlan kakaópor
- 4 g vanília kivonat vagy aroma
- 6 g só
- 5 g ecet
- 5 g szódabikarbóna
- 246 g író
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- porcukor ízlés szerint
- 1/4 kávéskanál vaníliaőrlemény
- 4-5 dl habtejszín
Elkészítése:
A vajat kevés cukorral elkezdjük kikeverni, majd a tojásokkal felváltva kihabosítjuk. Belekeverjük a vanília kivonatot és a festéket. Beleszitáljuk a kakaóport és elkeverjük.
Az íróhoz öntjük a sót, majd ezt már egy spatulával keverjük el a masszában. Több részletben beleforgatjuk a szitált lisztet, ne legyen csomós!
A szódabikarbónát felpezsegtetjük az ecetben és így keverjük el a masszában.
Ha egynemű 3 egyforma méretű karikába osztjuk el. 180 fokon 18 centis formákból egy körben meg tudjuk sütni az egészet nagyjából 25-30 perc alatt.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd vágjuk a tetejüket egyenesre és a levágott részeket tegyük félre összemorzsolva a díszítéshez.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, különben csomós lesz. Keverjük ki a porcukorral és a vaníliával. A tejszínt verjük habbá és mikor már lágy, de tartja magát keverjük bele a mascarponet és verjük stabil habbá.
A kihűlt karikákat ezzel töltjük meg és kívülről is ezzel kenjük körbe. A levágott tésztából készített morzsával kedvünkre díszíthetjük.
Felszeletelés előtt pár órára tartsuk hűtőben.
Tipp:
Nem csak a saját krémjével díszíthetjük, hanem akár svájci vajkrémmel is (mint a képeken), illetve akár fehércsoki ganache-al is.
Akárhogy is döntünk nagyon finom lesz a végeredmény. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »