Vörösbársony torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Téztához:
- 295 g finomliszt
- 114 g vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 300 g cukor
- 4 evőkanál folyékony málnapiros ételfesték
- 11 g cukrozatlan kakaópor
- 4 g vanília kivonat vagy aroma
- 6 g só
- 5 g ecet
- 5 g szódabikarbóna
- 246 g író
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- porcukor ízlés szerint
- 1/4 kávéskanál vaníliaőrlemény
- 4-5 dl habtejszín
Elkészítése:
A vajat kevés cukorral elkezdjük kikeverni, majd a tojásokkal felváltva kihabosítjuk. Belekeverjük a vanília kivonatot és a festéket. Beleszitáljuk a kakaóport és elkeverjük.
Az íróhoz öntjük a sót, majd ezt már egy spatulával keverjük el a masszában. Több részletben beleforgatjuk a szitált lisztet, ne legyen csomós!
A szódabikarbónát felpezsegtetjük az ecetben és így keverjük el a masszában.
Ha egynemű 3 egyforma méretű karikába osztjuk el. 180 fokon 18 centis formákból egy körben meg tudjuk sütni az egészet nagyjából 25-30 perc alatt.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd vágjuk a tetejüket egyenesre és a levágott részeket tegyük félre összemorzsolva a díszítéshez.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, különben csomós lesz. Keverjük ki a porcukorral és a vaníliával. A tejszínt verjük habbá és mikor már lágy, de tartja magát keverjük bele a mascarponet és verjük stabil habbá.
A kihűlt karikákat ezzel töltjük meg és kívülről is ezzel kenjük körbe. A levágott tésztából készített morzsával kedvünkre díszíthetjük.
Felszeletelés előtt pár órára tartsuk hűtőben.
Tipp:
Nem csak a saját krémjével díszíthetjük, hanem akár svájci vajkrémmel is (mint a képeken), illetve akár fehércsoki ganache-al is.
Akárhogy is döntünk nagyon finom lesz a végeredmény. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »









