Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás, csokiszirupos torta recept

Vaníliás, csokiszirupos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 púpozott evőkanál liszt
    • 4 csapott evőkanál cukor

    Krém:

    • 40 g vaníliaízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 csipet vaníliaőrlemény vagy ½ vaníliarúd magjai
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 2-3 dl habtejszín

    Összeállításhoz:

    • 1 tubus Nesquik csokiszirup
    • étcsokoládécseppek

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, amíg fényes és stabil lesz. A sárgájákat egyenként beleforgatjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácsra borítva kihűtjük.

    A krémhez a tej kétharmadát a cukorral és a vaníliával melegíteni kezdjük. A maradék tejben simára keverjük a pudingport, majd a forró tejhez csorgatjuk, folyamatos keverés mellett besűrítjük. A fehér csokoládét apróra vágjuk, és a még forró pudingba keverjük, amíg teljesen elolvad. Egy tálba öntjük, fóliával lefedjük úgy, hogy érintse a krém tetejét, majd hagyjuk kihűlni.

    A teljesen kihűlt krémet robotgéppel simára keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a vaníliás alapkrémmel.

    A piskótát 3-4 lapra vágjuk. Mindegyik lapot meglocsoljuk csokisziruppal, majd egy réteg krémet kenünk rá. A krémet is meglocsoljuk sziruppal, és egy kanál segítségével örvényeket húzunk bele, hogy kissé összekeveredjenek az ízek. Így rétegezzük az egész tortát, majd kívülről is bevonjuk a krémmel. A tetejére szintén örvényeket húzunk a csokisziruppal, az oldalán pedig le is csorgathatjuk.

    Darabolt fehér csokoládéval és étcsokoládécseppekkel megszórjuk, majd legalább néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

     

     

    Tortaforma: 20 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek