Vaníliás, csokiszirupos torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 4 csapott evőkanál cukor
Krém:
- 40 g vaníliaízű pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 csipet vaníliaőrlemény vagy ½ vaníliarúd magjai
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2-3 dl habtejszín
Összeállításhoz:
- 1 tubus Nesquik csokiszirup
- étcsokoládécseppek
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, amíg fényes és stabil lesz. A sárgájákat egyenként beleforgatjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácsra borítva kihűtjük.
A krémhez a tej kétharmadát a cukorral és a vaníliával melegíteni kezdjük. A maradék tejben simára keverjük a pudingport, majd a forró tejhez csorgatjuk, folyamatos keverés mellett besűrítjük. A fehér csokoládét apróra vágjuk, és a még forró pudingba keverjük, amíg teljesen elolvad. Egy tálba öntjük, fóliával lefedjük úgy, hogy érintse a krém tetejét, majd hagyjuk kihűlni.
A teljesen kihűlt krémet robotgéppel simára keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a vaníliás alapkrémmel.
A piskótát 3-4 lapra vágjuk. Mindegyik lapot meglocsoljuk csokisziruppal, majd egy réteg krémet kenünk rá. A krémet is meglocsoljuk sziruppal, és egy kanál segítségével örvényeket húzunk bele, hogy kissé összekeveredjenek az ízek. Így rétegezzük az egész tortát, majd kívülről is bevonjuk a krémmel. A tetejére szintén örvényeket húzunk a csokisziruppal, az oldalán pedig le is csorgathatjuk.
Darabolt fehér csokoládéval és étcsokoládécseppekkel megszórjuk, majd legalább néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tortaforma: 20 cm
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűs nyári örömök: 9 isteni gyümölcsleves recept
Ebben a válogatásban kilenc különleges gyümölcslevest gyűjtöttünk össze, am
Tovább olvasom »
A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »