Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Összeállításhoz:
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, amíg fényes és stabil lesz. A sárgájákat egyenként beleforgatjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácsra borítva kihűtjük.
A krémhez a tej kétharmadát a cukorral és a vaníliával melegíteni kezdjük. A maradék tejben simára keverjük a pudingport, majd a forró tejhez csorgatjuk, folyamatos keverés mellett besűrítjük. A fehér csokoládét apróra vágjuk, és a még forró pudingba keverjük, amíg teljesen elolvad. Egy tálba öntjük, fóliával lefedjük úgy, hogy érintse a krém tetejét, majd hagyjuk kihűlni.
A teljesen kihűlt krémet robotgéppel simára keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a vaníliás alapkrémmel.
A piskótát 3-4 lapra vágjuk. Mindegyik lapot meglocsoljuk csokisziruppal, majd egy réteg krémet kenünk rá. A krémet is meglocsoljuk sziruppal, és egy kanál segítségével örvényeket húzunk bele, hogy kissé összekeveredjenek az ízek. Így rétegezzük az egész tortát, majd kívülről is bevonjuk a krémmel. A tetejére szintén örvényeket húzunk a csokisziruppal, az oldalán pedig le is csorgathatjuk.
Darabolt fehér csokoládéval és étcsokoládécseppekkel megszórjuk, majd legalább néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tortaforma: 20 cm