Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliakrémes torta recept

Vaníliakrémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    A tésztához:

    • 18 dkg finomliszt
    • 3 púpos kávéskanál szódabikarbóna
    • 22 dkg kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dl tejföl
    • 8 dkg darált dió

    A krémhez:

    • 19 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 citrom
    • 5 dl tej
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tésztához szétválasztjuk a tojásokat.

    A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a diót, végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.

    Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát. Kettévesszük a tésztát, majd egyenként megsütjük a tortalapokat 200 fokon, 18-20 perc alatt.

    A krémhez pudingot főzünk a tejből, pudingporból és hagyjuk kihűlni. Habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom levét és a héját. Végül összekeverjük a kihűlt pudinggal.

    Megkenjük az egyik tortalapot a krém kétharmadával. Befedjük a másik lappal, majd bevonjuk a maradék krémmel. Megszórjuk a tetejét darált dióval.

    Egy-két órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá