Vaníliakrémes torta recept
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
A tésztához:
- 18 dkg finomliszt
- 3 púpos kávéskanál szódabikarbóna
- 22 dkg kristálycukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tejföl
- 8 dkg darált dió
A krémhez:
- 19 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 citrom
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a diót, végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.
Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát. Kettévesszük a tésztát, majd egyenként megsütjük a tortalapokat 200 fokon, 18-20 perc alatt.
A krémhez pudingot főzünk a tejből, pudingporból és hagyjuk kihűlni. Habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom levét és a héját. Végül összekeverjük a kihűlt pudinggal.
Megkenjük az egyik tortalapot a krém kétharmadával. Befedjük a másik lappal, majd bevonjuk a maradék krémmel. Megszórjuk a tetejét darált dióval.
Egy-két órára hűtőbe tesszük.