Vaníliakrémes torta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
A tésztához:
- 18 dkg finomliszt
- 3 púpos kávéskanál szódabikarbóna
- 22 dkg kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tejföl
- 8 dkg darált dió
A krémhez:
- 19 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 citrom
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a diót, végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.
Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát. Kettévesszük a tésztát, majd egyenként megsütjük a tortalapokat 200 fokon, 18-20 perc alatt.
A krémhez pudingot főzünk a tejből, pudingporból és hagyjuk kihűlni. Habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom levét és a héját. Végül összekeverjük a kihűlt pudinggal.
Megkenjük az egyik tortalapot a krém kétharmadával. Befedjük a másik lappal, majd bevonjuk a maradék krémmel. Megszórjuk a tetejét darált dióval.
Egy-két órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »