Vaníliakrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
A tésztához:

  • 18 dkg finomliszt
  • 3 púpos kávéskanál szódabikarbóna
  • 22 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 6 dl tejföl
  • 8 dkg darált dió

A krémhez:

  • 19 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1 citrom
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin

Elkészítése:

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat.

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a diót, végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.

Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát. Kettévesszük a tésztát, majd egyenként megsütjük a tortalapokat 200 fokon, 18-20 perc alatt.

A krémhez pudingot főzünk a tejből, pudingporból és hagyjuk kihűlni. Habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom levét és a héját. Végül összekeverjük a kihűlt pudinggal.

Megkenjük az egyik tortalapot a krém kétharmadával. Befedjük a másik lappal, majd bevonjuk a maradék krémmel. Megszórjuk a tetejét darált dióval.

Egy-két órára hűtőbe tesszük.