Túrós torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 8 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál víz
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 2 tasak vaniliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 2 dl habtejszín
- 150 g tejföl
- 10 g zselatin
- 1 dl víz
- reszelt citromhéj
Tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 tábla tejcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A formát kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírt terítünk bele.
A tojásokat a porcukorral habosra felverjük, óvatosan belekeverjük az étolajat és a vizet. Lassan belekeverjük a kakaós, sütőporos lisztet.
A masszát ketté osztjuk (vagy külön-külön keverjük ki), belesimítjuk a formába és kb 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!). A lapokat rácsra téve kihűtjük.
A túrót, cukrot, reszelt citrom héjat, tejfölt jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a túróhoz.
A forró vízben feloldjuk a zselatint és ha langyosra hűlt, a túrós masszához öntjük és jól elkeverjük.
Az egyik lapot visszatesszük a csatos formába, ráöntjük a túrós masszát és ezt befedjük a másik lappal, hűtőbe tesszük pár órára.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládékat és bevonjuk vele a tortánkat és ízlés szerint díszítjük (én a krémbe és a tetejére is tettem pár darabot).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »