Túrós torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 8 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál víz
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 2 tasak vaniliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 2 dl habtejszín
- 150 g tejföl
- 10 g zselatin
- 1 dl víz
- reszelt citromhéj
Tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 tábla tejcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A formát kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírt terítünk bele.
A tojásokat a porcukorral habosra felverjük, óvatosan belekeverjük az étolajat és a vizet. Lassan belekeverjük a kakaós, sütőporos lisztet.
A masszát ketté osztjuk (vagy külön-külön keverjük ki), belesimítjuk a formába és kb 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!). A lapokat rácsra téve kihűtjük.
A túrót, cukrot, reszelt citrom héjat, tejfölt jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a túróhoz.
A forró vízben feloldjuk a zselatint és ha langyosra hűlt, a túrós masszához öntjük és jól elkeverjük.
Az egyik lapot visszatesszük a csatos formába, ráöntjük a túrós masszát és ezt befedjük a másik lappal, hűtőbe tesszük pár órára.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládékat és bevonjuk vele a tortánkat és ízlés szerint díszítjük (én a krémbe és a tetejére is tettem pár darabot).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »