Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-tejszínes torta barackkal recept

Túrós-tejszínes torta barackkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek liszt
    • 5 ek cukor
    • fél cs sütőpor

    Krémhez:

    • 50 dkg túró
    • 3,5 dl habtejszín
    • 18 g zselatin
    • 1 citrom leve és héja
    • 15 dkg porcukor
    • 1 konzerv őszibarackbefőtt (480 g-os)

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot kihabosítjuk a tojássárgákkal.

    A lisztet és a sütőport belekeverjük a tojássárgákhoz, majd kevés fehérjehabbal fellazítjuk kicsit, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék habbal.

    Olajozott, 24 cm-es tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    Amíg sül, elkészítjük a krémet úgy. A zselatint elkészítjük a tasakon található leírás szerint. A túrót apróra törjük a cukorral és a citrom levével és a héjával. A tejszínt kemény habbá verjük és a túrós krémhez adjuk, majd a folyós zselatint is belekeverjük.

    A kihült piskótát két lapba vágjuk és megkenjük a krémmel.

    A barackot lecsepegtetjük és 3-4 fél barackot kicsi kockákra vágunk. Ezt rátesszük az elegyengetett krémre és befedjük a másik lappal.

    A tetejére és az oldalára is kenünk krémet, de ha nem maradt ki, akkor verjünk fel még tejszínhabot és fedjük be azzal.

    A tetejét cikkekre vágott barackkal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá