Túrós-tejszínes torta barackkal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • fél cs sütőpor

Krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 3,5 dl habtejszín
  • 18 g zselatin
  • 1 citrom leve és héja
  • 15 dkg porcukor
  • 1 konzerv őszibarackbefőtt (480 g-os)

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot kihabosítjuk a tojássárgákkal.

A lisztet és a sütőport belekeverjük a tojássárgákhoz, majd kevés fehérjehabbal fellazítjuk kicsit, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék habbal.

Olajozott, 24 cm-es tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet úgy. A zselatint elkészítjük a tasakon található leírás szerint. A túrót apróra törjük a cukorral és a citrom levével és a héjával. A tejszínt kemény habbá verjük és a túrós krémhez adjuk, majd a folyós zselatint is belekeverjük.

A kihült piskótát két lapba vágjuk és megkenjük a krémmel.

A barackot lecsepegtetjük és 3-4 fél barackot kicsi kockákra vágunk. Ezt rátesszük az elegyengetett krémre és befedjük a másik lappal.

A tetejére és az oldalára is kenünk krémet, de ha nem maradt ki, akkor verjünk fel még tejszínhabot és fedjük be azzal.

A tetejét cikkekre vágott barackkal díszítjük.