Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot kihabosítjuk a tojássárgákkal.
A lisztet és a sütőport belekeverjük a tojássárgákhoz, majd kevés fehérjehabbal fellazítjuk kicsit, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék habbal.
Olajozott, 24 cm-es tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet úgy. A zselatint elkészítjük a tasakon található leírás szerint. A túrót apróra törjük a cukorral és a citrom levével és a héjával. A tejszínt kemény habbá verjük és a túrós krémhez adjuk, majd a folyós zselatint is belekeverjük.
A kihült piskótát két lapba vágjuk és megkenjük a krémmel.
A barackot lecsepegtetjük és 3-4 fél barackot kicsi kockákra vágunk. Ezt rátesszük az elegyengetett krémre és befedjük a másik lappal.
A tetejére és az oldalára is kenünk krémet, de ha nem maradt ki, akkor verjünk fel még tejszínhabot és fedjük be azzal.
A tetejét cikkekre vágott barackkal díszítjük.