Tejszínes málnás torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 db habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 25 dkg málna (lehet mirelit is)
- piros tortazselé
- 3 dl víz
Elkészítése:
A 6 tojás sárgáját 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk 5 evőkanál lisztet és 1 evőkanál kakaóport.
A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. A kisült tortát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet.
A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A tejszínhabot ráhalmozzuk a tortalapra, majd a tetejére málna szemeket helyezünk.
A tortazselét meleg vízben feloldjuk, a gyümölcsökre öntjük és hagyjuk megdermedni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.