Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes epertorta recept

Tejszínes epertorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál víz
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 6 evőkanál cukor
    • fél csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 6 dl tej
    • 6 dl habtejszín
    • cukor (ízlés szerint)
    • 1 kg eper

    A díszítéshez:

    • 3 dl habtejszín
    • eper

    Elkészítése:

    Tészta:

    Szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan beledolgozzuk a lisztet, sütőport és a zsemlemorzsát. A sárgáját kikavarjuk a vízzel és a cukorral, majd az egészet lazán összeforgatjuk.

    Vajazott-lisztezett 24 cm-es sütőformában megsütjük 180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt.

    Krém:

    A krémhez a pudingport ízlés szerinti cukorral kikeverjük és a tejjel felöntjük, majd felfőzzük, ezután teljesen kihűtjük.

    A habtejszínt robotgéppel felverjük. A tejszínt beledolgozzuk a pudingba.

    75 dkg epret botmixer segítségével krémesre turmixoljuk és a krémhez keverjük. A maradék epret apróra vágjuk.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskótát 2 lapba vágjuk. Megkenjük krémmel a tortalapok közét, oldalát és tetejét. A krémre apróra vágott epret szórunk. Minél sűrűbben, annál finomabb.
    A díszítéshez felverjük a tejszínt. Tortadíszítővel vagy kilyukasztott zsírpapírral díszítjük a torta oldalát és tetejét. Eperrel és más finomsággal tovább dekorálhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek