Tejszínes epertorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál víz
- 4 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 6 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 6 dl tej
- 6 dl habtejszín
- cukor (ízlés szerint)
- 1 kg eper
A díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
- eper
Elkészítése:
Tészta:
Szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan beledolgozzuk a lisztet, sütőport és a zsemlemorzsát. A sárgáját kikavarjuk a vízzel és a cukorral, majd az egészet lazán összeforgatjuk.
Vajazott-lisztezett 24 cm-es sütőformában megsütjük 180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt.
Krém:
A krémhez a pudingport ízlés szerinti cukorral kikeverjük és a tejjel felöntjük, majd felfőzzük, ezután teljesen kihűtjük.
A habtejszínt robotgéppel felverjük. A tejszínt beledolgozzuk a pudingba.
75 dkg epret botmixer segítségével krémesre turmixoljuk és a krémhez keverjük. A maradék epret apróra vágjuk.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát 2 lapba vágjuk. Megkenjük krémmel a tortalapok közét, oldalát és tetejét. A krémre apróra vágott epret szórunk. Minél sűrűbben, annál finomabb.
A díszítéshez felverjük a tejszínt. Tortadíszítővel vagy kilyukasztott zsírpapírral díszítjük a torta oldalát és tetejét. Eperrel és más finomsággal tovább dekorálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »