Tejszínes epertorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Tejszínes epertorta

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 6 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 dl habtejszín
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 kg eper

A díszítéshez:

  • 3 dl habtejszín
  • eper

Elkészítése:

Tészta:

Szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan beledolgozzuk a lisztet, sütőport és a zsemlemorzsát. A sárgáját kikavarjuk a vízzel és a cukorral, majd az egészet lazán összeforgatjuk.

Vajazott-lisztezett 24 cm-es sütőformában megsütjük 180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt.

Krém:

A krémhez a pudingport ízlés szerinti cukorral kikeverjük és a tejjel felöntjük, majd felfőzzük, ezután teljesen kihűtjük.

A habtejszínt robotgéppel felverjük. A tejszínt beledolgozzuk a pudingba.

75 dkg epret botmixer segítségével krémesre turmixoljuk és a krémhez keverjük. A maradék epret apróra vágjuk.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát 2 lapba vágjuk. Megkenjük krémmel a tortalapok közét, oldalát és tetejét. A krémre apróra vágott epret szórunk. Minél sűrűbben, annál finomabb.
A díszítéshez felverjük a tejszínt. Tortadíszítővel vagy kilyukasztott zsírpapírral díszítjük a torta oldalát és tetejét. Eperrel és más finomsággal tovább dekorálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!