Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan beledolgozzuk a lisztet, sütőport és a zsemlemorzsát. A sárgáját kikavarjuk a vízzel és a cukorral, majd az egészet lazán összeforgatjuk.
Vajazott-lisztezett 24 cm-es sütőformában megsütjük 180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt.
A krémhez a pudingport ízlés szerinti cukorral kikeverjük és a tejjel felöntjük, majd felfőzzük, ezután teljesen kihűtjük.
A habtejszínt robotgéppel felverjük. A tejszínt beledolgozzuk a pudingba.
75 dkg epret botmixer segítségével krémesre turmixoljuk és a krémhez keverjük. A maradék epret apróra vágjuk.
A kihűlt piskótát 2 lapba vágjuk. Megkenjük krémmel a tortalapok közét, oldalát és tetejét. A krémre apróra vágott epret szórunk. Minél sűrűbben, annál finomabb.
A díszítéshez felverjük a tejszínt. Tortadíszítővel vagy kilyukasztott zsírpapírral díszítjük a torta oldalát és tetejét. Eperrel és más finomsággal tovább dekorálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!