Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-csokis krémtorta csokicseppekkel recept

Tejszínes-csokis krémtorta csokicseppekkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 2 bögre fehér finomliszt (BL 55)
    • 3/4 bögre holland kakaópor
    • 1,5 ek sütőpor
    • egy csipet só
    • 3/4 bögre szoba hőmérsékletű vaj
    • 0,5 bögre barna cukor
    • 0,5 bögre porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek vanília aroma
    • 1 bögre tej

    Krém:

    • csokicseppek
    • 2,5 dl habtejszín
    • 1 ek vanília kivonat
    • 1 csomag habfixáló
    • 2 ek porcukor

    Tojásfehérje csíkok:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 85 g porcukor
    • 1 ek kakaópor – holland

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a sóval keverjük össze. Adjuk hozzá a puha vajat és a két féle cukrot, majd egyesével a tojásokat. Végül pedig a vanília aromát és a tejet. Keverjük csomómentesre.

    A tésztát egy 38×42 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengessük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük készre.

    Hagyjuk kihűlni, majd 4 db 14-15 cm átmérőjű köröket vágjunk belőle.

    Krém készítése:

    A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a porcukrot, a vanília kivonatot, majd fakanállal forgassuk bele a csokicseppeket.

    Tojásfehérje csíkok készítése:

    A tojásfehérjét verjük közepes fokozaton 5 percet. Adjuk hozzá a porcukrot és a kakaóport. További 5 percet verjük még magas fokozaton. A kemény habot tegyük egy nyomózsákba, és nyomjunk hosszú csíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    140 fokon süssük 1 órán át, majd hagyjuk kihűlni, végül tördeljük darabokra.

    Összeállítás:

    A piskótalapokat töltsük meg a krémmel. A legfelső piskótára is kenjünk belőle, majd díszítsük az összetördelt tojáshab csíkokkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá