Tejszínes-csokis krémtorta csokicseppekkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínes-csokis krémtorta csokicseppekkel

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 2 bögre fehér finomliszt (BL 55)
  • 3/4 bögre holland kakaópor
  • 1,5 ek sütőpor
  • egy csipet só
  • 3/4 bögre szoba hőmérsékletű vaj
  • 0,5 bögre barna cukor
  • 0,5 bögre porcukor
  • 3 tojás
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 bögre tej

Krém:

  • csokicseppek
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 ek vanília kivonat
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 ek porcukor

Tojásfehérje csíkok:

  • 3 tojásfehérje
  • 85 g porcukor
  • 1 ek kakaópor – holland

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a sóval keverjük össze. Adjuk hozzá a puha vajat és a két féle cukrot, majd egyesével a tojásokat. Végül pedig a vanília aromát és a tejet. Keverjük csomómentesre.

A tésztát egy 38×42 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengessük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük készre.

Hagyjuk kihűlni, majd 4 db 14-15 cm átmérőjű köröket vágjunk belőle.

Krém készítése:

A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a porcukrot, a vanília kivonatot, majd fakanállal forgassuk bele a csokicseppeket.

Tojásfehérje csíkok készítése:

A tojásfehérjét verjük közepes fokozaton 5 percet. Adjuk hozzá a porcukrot és a kakaóport. További 5 percet verjük még magas fokozaton. A kemény habot tegyük egy nyomózsákba, és nyomjunk hosszú csíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

140 fokon süssük 1 órán át, majd hagyjuk kihűlni, végül tördeljük darabokra.

Összeállítás:

A piskótalapokat töltsük meg a krémmel. A legfelső piskótára is kenjünk belőle, majd díszítsük az összetördelt tojáshab csíkokkal.