Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Tojásfehérje csíkok:
Elkészítése:
A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a sóval keverjük össze. Adjuk hozzá a puha vajat és a két féle cukrot, majd egyesével a tojásokat. Végül pedig a vanília aromát és a tejet. Keverjük csomómentesre.
A tésztát egy 38×42 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengessük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük készre.
Hagyjuk kihűlni, majd 4 db 14-15 cm átmérőjű köröket vágjunk belőle.
A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a porcukrot, a vanília kivonatot, majd fakanállal forgassuk bele a csokicseppeket.
A tojásfehérjét verjük közepes fokozaton 5 percet. Adjuk hozzá a porcukrot és a kakaóport. További 5 percet verjük még magas fokozaton. A kemény habot tegyük egy nyomózsákba, és nyomjunk hosszú csíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
140 fokon süssük 1 órán át, majd hagyjuk kihűlni, végül tördeljük darabokra.
A piskótalapokat töltsük meg a krémmel. A legfelső piskótára is kenjünk belőle, majd díszítsük az összetördelt tojáshab csíkokkal.