Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szabolcsi almás máktorta recept

Szabolcsi almás máktorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához kell:

    • 18  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 27 dkg cukor
    • 15 dkg darált cukormentes mák
    • 3 dkg darált piskóta
    • egy kisebb alma

    Krém:

    • 1 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 2 vaníliás cukor
    • 11 dkg keményítő
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dl tej
    • 4 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojások fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk és hozzáforgatjuk a többi hozzávalót. Sütőpapírra kirajzolunk 6 db 26 centis kört és 6 lapot kenünk belőle. 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.

    Krém:

    1 dl tejben elkeverjük 20 dkg cukrot, 2 vaníliás cukrot, 11 dkg keményítőt, 5 tojássárgáját és felöntjük 8 dl tejjel, majd sűrűre főzzük.

    Ha kihűlt 4 dl habtejszínből vert habbal lazítjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá