Szabolcsi almás máktorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szabolcsi almás máktorta

Hozzávalók:
A piskótához kell:

  • 18 tojásfehérje
  • 27 dkg cukor
  • 15 dkg darált cukormentes mák
  • 3 dkg darált piskóta
  • egy kisebb alma

Krém:

  • 1 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 11 dkg keményítő
  • 5 tojássárgája
  • 8 dl tej
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojások fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk és hozzáforgatjuk a többi hozzávalót. Sütőpapírra kirajzolunk 6 db 26 centis kört és 6 lapot kenünk belőle. 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.

Krém:

1 dl tejben elkeverjük 20 dkg cukrot, 2 vaníliás cukrot, 11 dkg keményítőt, 5 tojássárgáját és felöntjük 8 dl tejjel, majd sűrűre főzzük.

Ha kihűlt 4 dl habtejszínből vert habbal lazítjuk.