Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szabolcsi almás-mákos torta recept

Szabolcsi almás-mákos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 1 bögre liszt
    • 1 bögre darált cukros mák
    • 1 sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj

    Krémhez:

    • 0,7 l tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 3 evőkanál liszt
    • 0,5 l habtejszín

    Almakrémhez:

    • 4-5 nagyobb alma
    • 10 dkg cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • fahéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    2 adag tésztát készítünk. A tojásokat jól kikeverjük, hozzáadjuk a cukros mákot, majd az olajat és a tejet egybe kimérjük és a sütőporos liszttel felváltva a mákos tojáshoz adjuk.

    A tésztából adagonként 3-3 lapot sütünk.

    A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel, ha túl sűrű adhatunk hozzá a tejből egy kicsit. A többi tejet feltesszük a tűzre, ha forrni kezd belecsurgatjuk a tojásos keveréket. Felfőzzük, mint a pudingot (jó sűrű lesz)

    Ha kihűlt a felvert habtejszínnel összekeverjük. Az almakrémhez az almákat meghámozzuk és mint az almás pitéhez megpároljuk. Ha minden hozzávaló kihűlt akkor az alábbi sorrendben krémezzük a tésztákat: krém-alma-krém-alma-krém. A maradék krémmel körben és a tetejét is megkenjük a tortának. Almakompóttal és mákkal díszítjük.

    Sztori:

    Augusztus 20-án kóstoltam az ország tortáját. Gondoltam ezt otthon a családomnak is meg kell sütni. Az eredeti recept nem éppen pénztárca barát és az elkészítése is magasabb szintű tudást igényel. Hát ezt a variációt találtam ki. Nagy sikere volt és szerintem az íze és az állaga is olyan lett mint az eredeti tortáé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá