Hozzávalók:
A tésztához:
Krémhez:
Almakrémhez:
Elkészítése:
2 adag tésztát készítünk. A tojásokat jól kikeverjük, hozzáadjuk a cukros mákot, majd az olajat és a tejet egybe kimérjük és a sütőporos liszttel felváltva a mákos tojáshoz adjuk.
A tésztából adagonként 3-3 lapot sütünk.
A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel, ha túl sűrű adhatunk hozzá a tejből egy kicsit. A többi tejet feltesszük a tűzre, ha forrni kezd belecsurgatjuk a tojásos keveréket. Felfőzzük, mint a pudingot (jó sűrű lesz)
Ha kihűlt a felvert habtejszínnel összekeverjük. Az almakrémhez az almákat meghámozzuk és mint az almás pitéhez megpároljuk. Ha minden hozzávaló kihűlt akkor az alábbi sorrendben krémezzük a tésztákat: krém-alma-krém-alma-krém. A maradék krémmel körben és a tetejét is megkenjük a tortának. Almakompóttal és mákkal díszítjük.
Augusztus 20-án kóstoltam az ország tortáját. Gondoltam ezt otthon a családomnak is meg kell sütni. Az eredeti recept nem éppen pénztárca barát és az elkészítése is magasabb szintű tudást igényel. Hát ezt a variációt találtam ki. Nagy sikere volt és szerintem az íze és az állaga is olyan lett mint az eredeti tortáé.