Sünis fatörzstorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 250 ml étolaj
- 125 ml forró víz
- 35 dkg finomliszt
- 1 tasak sütőpor
- 2-3 ek kakaópor
Krém:
- 7 dl tej
- 2 tasak csokoládés pudingpor
- 25 dkg lágy vaj
- 20 dkg porcukor
- 2-3 ek rumaroma
- 2 ek kakaópor
Továbbá:
- 10 dkg étcsokoládé a fakérgekhez
Sünikhez:
- 15 dkg kekszmorzsa
- 1 ek kakaópor
- 2 ek baracklekvár
- tej
- fehér tortadara (vagy mandula) rózsaszín és fehér marcipán a díszítéshez
Elkészítése:
A tésztához egy 22 és egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, a széleit kivajazzuk és meghintjük liszttel.
Az egész tojásokat alaposan kihabosítjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet és hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kétfelé osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és 3 ek vizet.
A formák közepébe 1-1 merőkanál sárga tésztát merünk, majd erre a kakaósat, majd felváltva folytatjuk a kanalazást, amíg el nem fogy a massza (szépen szétfog majd terülni egymáson. Kb egyforma magasságban legyen a két formában a massza).
Ezután 180 °C-on kb 40 percig (tűpróbáig) sütjük a lapokat, majd rácson kihűtjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport és kihűtjük. A vajat a porcukorral, a rummal és a kakaóporral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a pudingot és tovább habosítjuk.
A kihűlt tészták tetejét egyenesre vágjuk és a levágott részt összemorzsoljuk, majd mindkettőt lapjában kettévágjuk. A krémből keveset félreteszünk, kb a krém felével betöltjük a lapokat, a többihez pedig hozzákeverjük a tésztamorzsát.
A nagyobb tortalapot egy tálcára helyezzük, megkenjük krémmel és a közepére ráhelyezzük a kisebb tortalapot. A tésztamorzsás krémmel körbetapasztjuk a tortát, kialakítva ezzel a fatörzset, majd körbekenjük a féltetett krémmel.
A fakéreghez a csokoládét mikróban megolvasztjuk és egy sütőpapírra kb 10*30 cm-es csíkot kenünk, rányomunk egy összegyűrt alufóliát, ráhelyezünk egy sütőpapírt, majd a keskenyebbik résznél fogva feltekerjük és hűtőben dermesztjük. Ezután kitekerjük és a csokoládét leválasztjuk a fóliáról. Az így kapott csokikérgeket rátapasztjuk a krémre, majd megszórjuk kakaóporral és porcukorral.
Hűtőbe tesszük dermedni.
A sünikhez összegyúrjuk a hozzávalókat, majd megformázzuk a sünik testét, marcipánból a szemét és az orrocskáját, majd a tortadarából a tüskéit.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »