Szivárványos sajttorta recept

Hozzávalók egy 16 cm-es tortaformához
Kekszes alap:
- 120 g vajas keksz
- 100 g vaj
- 2 evőkanál cukor konfetti
Krém:
- 750 g mascarpone
- 100 g cukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 200 ml habtejszín
- 6 lapzselatin
- 5 féle ételszínezék (lila, sárga, kék, zöld, rózsaszín)
Díszítés:
- cukor konfetti
Elkészítése:
A kekszet finomra törjük vagy aprítógépben ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a cukor konfettivel. A tortaforma aljába egyenletesen lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A mascarponét a cukorral és a vanília aromával simára keverjük. A tejszínt enyhén felmelegítjük, majd a hideg vízben előáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne. A zselatinos tejszínt fokozatosan hozzákeverjük a mascarponés alaphoz.
A krémet öt egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket külön-külön beszínezzük a választott ételfestékekkel.
A behűtött kekszalapra felváltva kanalazzuk a különböző színű rétegeket. Minden réteg után kissé az asztalhoz ütögetjük a tortaformát, hogy a krém szépen elterüljön, és ne maradjanak benne levegőbuborékok.
A tetejét cukorkonfettivel megszórjuk, majd a tortát legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon.
Tálalás előtt éles, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük, hogy a rétegek szépen látszódjanak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »