Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szivárványos sajttorta recept

Szivárványos sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  •  

    Hozzávalók egy 16 cm-es tortaformához

    Kekszes alap:

    • 120 g vajas keksz
    • 100 g vaj
    • 2 evőkanál cukor konfetti

    Krém:

    • 750 g mascarpone
    • 100 g cukor
    • 1 evőkanál vanília aroma
    • 200 ml habtejszín
    • 6 lapzselatin
    • 5 féle ételszínezék (lila, sárga, kék, zöld, rózsaszín)

    Díszítés:

    • cukor konfetti

    Elkészítése:

    A kekszet finomra törjük vagy aprítógépben ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a cukor konfettivel. A tortaforma aljába egyenletesen lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

    A mascarponét a cukorral és a vanília aromával simára keverjük. A tejszínt enyhén felmelegítjük, majd a hideg vízben előáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne. A zselatinos tejszínt fokozatosan hozzákeverjük a mascarponés alaphoz.

    A krémet öt egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket külön-külön beszínezzük a választott ételfestékekkel.

    A behűtött kekszalapra felváltva kanalazzuk a különböző színű rétegeket. Minden réteg után kissé az asztalhoz ütögetjük a tortaformát, hogy a krém szépen elterüljön, és ne maradjanak benne levegőbuborékok.

    A tetejét cukorkonfettivel megszórjuk, majd a tortát legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon.

    Tálalás előtt éles, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük, hogy a rétegek szépen látszódjanak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek