Szivárványos sajttorta recept

Hozzávalók egy 16 cm-es tortaformához
Kekszes alap:
- 120 g vajas keksz
- 100 g vaj
- 2 evőkanál cukor konfetti
Krém:
- 750 g mascarpone
- 100 g cukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 200 ml habtejszín
- 6 lapzselatin
- 5 féle ételszínezék (lila, sárga, kék, zöld, rózsaszín)
Díszítés:
- cukor konfetti
Elkészítése:
A kekszet finomra törjük vagy aprítógépben ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a cukor konfettivel. A tortaforma aljába egyenletesen lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A mascarponét a cukorral és a vanília aromával simára keverjük. A tejszínt enyhén felmelegítjük, majd a hideg vízben előáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne. A zselatinos tejszínt fokozatosan hozzákeverjük a mascarponés alaphoz.
A krémet öt egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket külön-külön beszínezzük a választott ételfestékekkel.
A behűtött kekszalapra felváltva kanalazzuk a különböző színű rétegeket. Minden réteg után kissé az asztalhoz ütögetjük a tortaformát, hogy a krém szépen elterüljön, és ne maradjanak benne levegőbuborékok.
A tetejét cukorkonfettivel megszórjuk, majd a tortát legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon.
Tálalás előtt éles, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük, hogy a rétegek szépen látszódjanak.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Itt az újabb “árstop” – De hol vannak az egészséges élelmiszerek?
A kormány bejelentette: 30 alapvető élelmiszer árrését korlátozzák, így a k
Tovább olvasom »
8 ellenállhatatlan torta, amikkel garantáltan lenyűgözöl mindenkit
Egy igazán jó torta nemcsak finom, hanem látványos is, és minden alkalmat k
Tovább olvasom »
Egyre drágább minden: Soha nem látott mértékben emelkedtek az élelmiszerárak
Aki mostanában járt boltban, az biztosan észrevette: az árak az egekben, és
Tovább olvasom »
Nosztalgikus házias ételek – Ahogy a nagyi készíti
A házias ételek mindig visszarepítenek a gyerekkorba, amikor a nagyi konyhá
Tovább olvasom »
Gyors és finom fogások a rohanó hétköznapokra
A hétköznapokban gyakran nincs idő órákig főzni, de ez nem jelenti azt, hog
Tovább olvasom »
Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak
A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen
Tovább olvasom »