Szivárványos sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

 

Hozzávalók egy 16 cm-es tortaformához

Kekszes alap:

  • 120 g vajas keksz
  • 100 g vaj
  • 2 evőkanál cukor konfetti

Krém:

  • 750 g mascarpone
  • 100 g cukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 200 ml habtejszín
  • 6 lapzselatin
  • 5 féle ételszínezék (lila, sárga, kék, zöld, rózsaszín)

Díszítés:

  • cukor konfetti

Elkészítése:

A kekszet finomra törjük vagy aprítógépben ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a cukor konfettivel. A tortaforma aljába egyenletesen lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A mascarponét a cukorral és a vanília aromával simára keverjük. A tejszínt enyhén felmelegítjük, majd a hideg vízben előáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne. A zselatinos tejszínt fokozatosan hozzákeverjük a mascarponés alaphoz.

A krémet öt egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket külön-külön beszínezzük a választott ételfestékekkel.

A behűtött kekszalapra felváltva kanalazzuk a különböző színű rétegeket. Minden réteg után kissé az asztalhoz ütögetjük a tortaformát, hogy a krém szépen elterüljön, és ne maradjanak benne levegőbuborékok.

A tetejét cukorkonfettivel megszórjuk, majd a tortát legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon.

Tálalás előtt éles, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük, hogy a rétegek szépen látszódjanak.