Hozzávalók egy 16 cm-es tortaformához
Kekszes alap:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A kekszet finomra törjük vagy aprítógépben ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a cukor konfettivel. A tortaforma aljába egyenletesen lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A mascarponét a cukorral és a vanília aromával simára keverjük. A tejszínt enyhén felmelegítjük, majd a hideg vízben előáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne. A zselatinos tejszínt fokozatosan hozzákeverjük a mascarponés alaphoz.
A krémet öt egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket külön-külön beszínezzük a választott ételfestékekkel.
A behűtött kekszalapra felváltva kanalazzuk a különböző színű rétegeket. Minden réteg után kissé az asztalhoz ütögetjük a tortaformát, hogy a krém szépen elterüljön, és ne maradjanak benne levegőbuborékok.
A tetejét cukorkonfettivel megszórjuk, majd a tortát legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon.
Tálalás előtt éles, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük, hogy a rétegek szépen látszódjanak.