Oreo sajttorta sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 24 db Oreo keksz
- 60 g vaj
Krémhez:
- 600 g mascarpone
- 150 g porcukor
- 1 ½ teáskanál vaníliapaszta (vagy kivonat)
- 360 g hideg habtejszín (kb. 380 ml)
- 14 db Oreo (nagyobb darabokra törve)
Ganache (csokimáz):
- 100 g étcsokoládé (min. 50% kakaótartalom)
- 100 g habtejszín
- 10 g vaj
Díszítés:
- 200 g habtejszín (kb. 180 ml), hidegen
- 6 db oreo
Elkészítése
Kekszes alap:
Egy 23 cm-es kapcsos tortaformát enyhén kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük az alját és az oldalát.
Az Oreo kekszeket aprítógépben finom morzsává őröljük.
A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kekszmorzsához, és újra összekeverjük.
A masszát a forma aljára és oldalára nyomkodjuk egy pohár aljával, hogy egyenletesen tömör és sima legyen.
Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
Krém:
A krémsajtot, porcukrot és vaníliapasztát keverőtálba tesszük, és robotgéppel alacsony fokozaton 1 percig keverjük. Spatulával lekaparjuk az edény oldalát, és további 30 másodpercig keverjük.
Hozzáöntjük a hideg habtejszínt, és addig verjük, amíg kemény habot kapunk (stabil csúcsot tart).
Az Oreo kekszeket zacskóba tesszük, sodrófával különböző méretű darabokra törjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe egy spatulával.
A kész krémet a lehűtött kekszalapra simítjuk, elsimítjuk a tetejét, lefóliázzuk, és 6–8 órára hűtőbe tesszük (ideális esetben egy éjszakára).
Ganache:
A csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett megolvasztjuk.
Hozzáöntjük a hideg tejszínt, és spatulával simára keverjük.
A kihűlt sajttortát tálra tesszük, majd ráöntjük a ganache-t. (Fontos: csak akkor öntsük rá, ha a ganache langyos, hogy ne olvassza meg a krémet.)
Ismét hűtőbe tesszük 20 percre, amíg a máz megszilárdul.
Díszítés:
A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük csillagcsővel.
A torta szélét körbedíszítjük, majd félbevágott mini vagy normál Oreo kekszekkel dekoráljuk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










