Oreo sajttorta sütés nélkül recept

Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 24 db Oreo keksz
- 60 g vaj
Krémhez:
- 600 g mascarpone
- 150 g porcukor
- 1 ½ teáskanál vaníliapaszta (vagy kivonat)
- 360 g hideg habtejszín (kb. 380 ml)
- 14 db Oreo (nagyobb darabokra törve)
Ganache (csokimáz):
- 100 g étcsokoládé (min. 50% kakaótartalom)
- 100 g habtejszín
- 10 g vaj
Díszítés:
- 200 g habtejszín (kb. 180 ml), hidegen
- 6 db oreo
Elkészítése
Kekszes alap:
Egy 23 cm-es kapcsos tortaformát enyhén kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük az alját és az oldalát.
Az Oreo kekszeket aprítógépben finom morzsává őröljük.
A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kekszmorzsához, és újra összekeverjük.
A masszát a forma aljára és oldalára nyomkodjuk egy pohár aljával, hogy egyenletesen tömör és sima legyen.
Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
Krém:
A krémsajtot, porcukrot és vaníliapasztát keverőtálba tesszük, és robotgéppel alacsony fokozaton 1 percig keverjük. Spatulával lekaparjuk az edény oldalát, és további 30 másodpercig keverjük.
Hozzáöntjük a hideg habtejszínt, és addig verjük, amíg kemény habot kapunk (stabil csúcsot tart).
Az Oreo kekszeket zacskóba tesszük, sodrófával különböző méretű darabokra törjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe egy spatulával.
A kész krémet a lehűtött kekszalapra simítjuk, elsimítjuk a tetejét, lefóliázzuk, és 6–8 órára hűtőbe tesszük (ideális esetben egy éjszakára).
Ganache:
A csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett megolvasztjuk.
Hozzáöntjük a hideg tejszínt, és spatulával simára keverjük.
A kihűlt sajttortát tálra tesszük, majd ráöntjük a ganache-t. (Fontos: csak akkor öntsük rá, ha a ganache langyos, hogy ne olvassza meg a krémet.)
Ismét hűtőbe tesszük 20 percre, amíg a máz megszilárdul.
Díszítés:
A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük csillagcsővel.
A torta szélét körbedíszítjük, majd félbevágott mini vagy normál Oreo kekszekkel dekoráljuk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 gyümölcsleves, amit egész nyáron kanalaznál
Amikor odakint forr a levegő, egy hideg gyümölcsleves aranyat ér. Krémes, h
Tovább olvasom »
Tiramisu újratöltve: 10 változat, amit ki kell próbálnod legalább egyszer
A tiramisu az egyik legkedveltebb desszert világszerte – krémes, kávés, lág
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös finomság, amit 30 perc alatt elkészíthetsz
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
Tészta, csirke, tejszín – 12 villámgyors vacsi ötlet amit imádni fogsz
Ha szereted a paradicsomos, bazsalikomos, tejszínes vagy sajtos ételeket, a
Tovább olvasom »
Könnyű, krémes, gyümölcsös: 10 pohárdesszert hőség idejére
Amikor tombol a hőség, a nehéz, forró sütemények helyett inkább valami hűsí
Tovább olvasom »
Meggy, cseresznye, ribizli – 14 nyári süti, amiért sorban állnak
Ha nyár, akkor meggy, cseresznye és ribizli – ezek a gyümölcsök igazi sztár
Tovább olvasom »