Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oreo sajttorta sütés nélkül recept

Oreo sajttorta sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Az alaphoz:

    • 24 db Oreo keksz
    • 60 g vaj

    Krémhez:

    • 600 g mascarpone
    • 150 g porcukor
    • 1 ½ teáskanál vaníliapaszta (vagy kivonat)
    • 360 g hideg habtejszín (kb. 380 ml)
    • 14 db Oreo (nagyobb darabokra törve)

    Ganache (csokimáz):

    • 100 g étcsokoládé (min. 50% kakaótartalom)
    • 100 g habtejszín
    • 10 g vaj

    Díszítés:

    • 200 g habtejszín (kb. 180 ml), hidegen
    • 6 db oreo

    Elkészítése

    Kekszes alap:

    Egy 23 cm-es kapcsos tortaformát enyhén kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük az alját és az oldalát.

    Az Oreo kekszeket aprítógépben finom morzsává őröljük.

    A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kekszmorzsához, és újra összekeverjük.

    A masszát a forma aljára és oldalára nyomkodjuk egy pohár aljával, hogy egyenletesen tömör és sima legyen.

    Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

    Krém:

    A krémsajtot, porcukrot és vaníliapasztát keverőtálba tesszük, és robotgéppel alacsony fokozaton 1 percig keverjük. Spatulával lekaparjuk az edény oldalát, és további 30 másodpercig keverjük.

    Hozzáöntjük a hideg habtejszínt, és addig verjük, amíg kemény habot kapunk (stabil csúcsot tart).

    Az Oreo kekszeket zacskóba tesszük, sodrófával különböző méretű darabokra törjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe egy spatulával.

    A kész krémet a lehűtött kekszalapra simítjuk, elsimítjuk a tetejét, lefóliázzuk, és 6–8 órára hűtőbe tesszük (ideális esetben egy éjszakára).

    Ganache:

    A csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett megolvasztjuk.

    Hozzáöntjük a hideg tejszínt, és spatulával simára keverjük.

    A kihűlt sajttortát tálra tesszük, majd ráöntjük a ganache-t. (Fontos: csak akkor öntsük rá, ha a ganache langyos, hogy ne olvassza meg a krémet.)

    Ismét hűtőbe tesszük 20 percre, amíg a máz megszilárdul.

    Díszítés:

    A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük csillagcsővel.

    A torta szélét körbedíszítjük, majd félbevágott mini vagy normál Oreo kekszekkel dekoráljuk.

    Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek