Hozzávalók:
Az alaphoz:
Krémhez:
Ganache (csokimáz):
Díszítés:
Elkészítése
Egy 23 cm-es kapcsos tortaformát enyhén kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük az alját és az oldalát.
Az Oreo kekszeket aprítógépben finom morzsává őröljük.
A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kekszmorzsához, és újra összekeverjük.
A masszát a forma aljára és oldalára nyomkodjuk egy pohár aljával, hogy egyenletesen tömör és sima legyen.
Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A krémsajtot, porcukrot és vaníliapasztát keverőtálba tesszük, és robotgéppel alacsony fokozaton 1 percig keverjük. Spatulával lekaparjuk az edény oldalát, és további 30 másodpercig keverjük.
Hozzáöntjük a hideg habtejszínt, és addig verjük, amíg kemény habot kapunk (stabil csúcsot tart).
Az Oreo kekszeket zacskóba tesszük, sodrófával különböző méretű darabokra törjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe egy spatulával.
A kész krémet a lehűtött kekszalapra simítjuk, elsimítjuk a tetejét, lefóliázzuk, és 6–8 órára hűtőbe tesszük (ideális esetben egy éjszakára).
A csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett megolvasztjuk.
Hozzáöntjük a hideg tejszínt, és spatulával simára keverjük.
A kihűlt sajttortát tálra tesszük, majd ráöntjük a ganache-t. (Fontos: csak akkor öntsük rá, ha a ganache langyos, hogy ne olvassza meg a krémet.)
Ismét hűtőbe tesszük 20 percre, amíg a máz megszilárdul.
A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük csillagcsővel.
A torta szélét körbedíszítjük, majd félbevágott mini vagy normál Oreo kekszekkel dekoráljuk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.