A világ legegyszerűbb sajttortája recept

Hozzávalók:
- 70 dkg krémsajt (nálam házi)
- 1-1,5 dl habtejszín
- vanília aroma
- pici reszelt citromhéj
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag tejszín ízű pudingpor
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Egy tálban a krémsajtot gépi habverővel elkeverjük a tejszínnel, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverve mindegyiket. Ezután hozzáadjuk a pudingport és a vaníliát, és alaposan összedolgozzuk a masszát.
Egy kivajazott jénai tálba öntjük a keveréket, majd az előmelegített sütőben, 160 fokon, hőlégkeveréssel kb. 50 percig sütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőbe tesszük, hogy tovább hűljön.
Hidegen szeletelve tálaljuk.
Tippek:
- Hűtés: Fontos, hogy a süteményt teljesen hagyjuk kihűlni, és hidegen szeleteljük, hogy a szeletek szépen tartsák a formájukat.
- Sütési idő: A sütési idő a sütőtől függően változhat, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a közepén is megszilárdult-e a krém.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »