Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A világ legegyszerűbb sajttortája recept

A világ legegyszerűbb sajttortája
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg krémsajt (nálam házi)
    • 1-1,5 dl habtejszín
    • vanília aroma
    • pici reszelt citromhéj
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    Egy tálban a krémsajtot gépi habverővel elkeverjük a tejszínnel, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverve mindegyiket. Ezután hozzáadjuk a pudingport és a vaníliát, és alaposan összedolgozzuk a masszát.

    Egy kivajazott jénai tálba öntjük a keveréket, majd az előmelegített sütőben, 160 fokon, hőlégkeveréssel kb. 50 percig sütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőbe tesszük, hogy tovább hűljön.

    Hidegen szeletelve tálaljuk.

    Tippek: 

    1. Hűtés: Fontos, hogy a süteményt teljesen hagyjuk kihűlni, és hidegen szeleteljük, hogy a szeletek szépen tartsák a formájukat.
    2. Sütési idő: A sütési idő a sütőtől függően változhat, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a közepén is megszilárdult-e a krém.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá