A világ legegyszerűbb sajttortája recept
Hozzávalók:
- 70 dkg krémsajt (nálam házi)
- 1-1,5 dl habtejszín
- vanília aroma
- pici reszelt citromhéj
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 csomag tejszín ízű pudingpor
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Egy tálban a krémsajtot gépi habverővel elkeverjük a tejszínnel, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverve mindegyiket. Ezután hozzáadjuk a pudingport és a vaníliát, és alaposan összedolgozzuk a masszát.
Egy kivajazott jénai tálba öntjük a keveréket, majd az előmelegített sütőben, 160 fokon, hőlégkeveréssel kb. 50 percig sütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőbe tesszük, hogy tovább hűljön.
Hidegen szeletelve tálaljuk.
Tippek:
- Hűtés: Fontos, hogy a süteményt teljesen hagyjuk kihűlni, és hidegen szeleteljük, hogy a szeletek szépen tartsák a formájukat.
- Sütési idő: A sütési idő a sütőtől függően változhat, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a közepén is megszilárdult-e a krém.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










