A világ legegyszerűbb sajttortája

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 70 dkg krémsajt (nálam házi)
  • 1-1,5 dl habtejszín
  • vanília aroma
  • pici reszelt citromhéj
  • 3 db tojás
  • 1/2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

Egy tálban a krémsajtot gépi habverővel elkeverjük a tejszínnel, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverve mindegyiket. Ezután hozzáadjuk a pudingport és a vaníliát, és alaposan összedolgozzuk a masszát.

Egy kivajazott jénai tálba öntjük a keveréket, majd az előmelegített sütőben, 160 fokon, hőlégkeveréssel kb. 50 percig sütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőbe tesszük, hogy tovább hűljön.

Hidegen szeletelve tálaljuk.

Tippek: 

  1. Hűtés: Fontos, hogy a süteményt teljesen hagyjuk kihűlni, és hidegen szeleteljük, hogy a szeletek szépen tartsák a formájukat.
  2. Sütési idő: A sütési idő a sütőtől függően változhat, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a közepén is megszilárdult-e a krém.