Rudolf torta recept
Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelék és díszítés:
- 500 ml cukrászhab
- 2 csomag habfixáló
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 tábla fehér csokoládé
- piros ételszínező (paszta)
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
Ezután alacsony fokozatra állítjuk a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük.
A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük.
A kisült tortát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót valamint a kakaóport és kemény habbá verjük.
A piskótát három részre vágjuk. Az első lapot megkenjük a krémmel, majd erre ráhelyezzük a következő lapot és megismételjük az előző lépést. Végül a maradék tejszínhabbal körbevonjuk a tortát és habzsákkal díszítjük.
Rudolf szarvacskáit étcsokoládéból készítjük el. Felolvasszuk, szilikonos kis méretű formába öntjük, majd mikor visszadermedt forró késsel kivágjuk a szarvacskákat. A két szemet ugyanezen eljárás alapján fehér csokoládéból készítjük. Az orrot szintén, csak ott a fehér csokoládét piros ételszínezővel (paszta) színezzük.
A kész elemeket a tortára helyezzük és kész a Rudolf torta.