Ribizlis gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál barna cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál reszelt narancshéja
- 1 evőkanál olaj
- csipet só
- 1 evőkanál víz
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- 1 csomag piros gyümölcskocsonya por
- 30 dkg piros ribizli
- 2 evőkanál meggylekvár
Elkészítése:
A szokásos módon piskótát készítsük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét felverjük 2 evőkanál cukorral kemény habbá.
A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a narancshéjjal elkevert lisztet és összekeverjük. A tojásfehérje habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot körkörös mozdulatokkal.
A gyümölcstorta formát kikenjük olajjal, kilisztezzük beöntjük a masszát és elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőbe toljuk 20 percre. Tűpróbát végezzünk! Rácsra borítjuk a lapot és kihűtjük.
Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet.
A pudingport kikeverjük kevés tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd ha felforrt, akkor beleöntjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzre és sűrű pudingot főzünk belőle, majd kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá és beleforgatjuk a kihűlt pudingba.
A kihűlt piskótát megkenjük meggylekvárral. A tetejére halmozzuk a pudingos krémet, elsimítjuk és kirakjuk a tetejét leszemezett ribizlivel.
A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a sütit, majd minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









