Ribizlis gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál barna cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál reszelt narancshéja
- 1 evőkanál olaj
- csipet só
- 1 evőkanál víz
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- 1 csomag piros gyümölcskocsonya por
- 30 dkg piros ribizli
- 2 evőkanál meggylekvár
Elkészítése:
A szokásos módon piskótát készítsük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét felverjük 2 evőkanál cukorral kemény habbá.
A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a narancshéjjal elkevert lisztet és összekeverjük. A tojásfehérje habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot körkörös mozdulatokkal.
A gyümölcstorta formát kikenjük olajjal, kilisztezzük beöntjük a masszát és elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőbe toljuk 20 percre. Tűpróbát végezzünk! Rácsra borítjuk a lapot és kihűtjük.
Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet.
A pudingport kikeverjük kevés tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd ha felforrt, akkor beleöntjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzre és sűrű pudingot főzünk belőle, majd kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá és beleforgatjuk a kihűlt pudingba.
A kihűlt piskótát megkenjük meggylekvárral. A tetejére halmozzuk a pudingos krémet, elsimítjuk és kirakjuk a tetejét leszemezett ribizlivel.
A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a sütit, majd minimum 2 órára hűtőbe tesszük.