Ribizlis gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál barna cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál reszelt narancshéja
- 1 evőkanál olaj
- csipet só
- 1 evőkanál víz
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- 1 csomag piros gyümölcskocsonya por
- 30 dkg piros ribizli
- 2 evőkanál meggylekvár
Elkészítése:
A szokásos módon piskótát készítsük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét felverjük 2 evőkanál cukorral kemény habbá.
A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a narancshéjjal elkevert lisztet és összekeverjük. A tojásfehérje habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot körkörös mozdulatokkal.
A gyümölcstorta formát kikenjük olajjal, kilisztezzük beöntjük a masszát és elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőbe toljuk 20 percre. Tűpróbát végezzünk! Rácsra borítjuk a lapot és kihűtjük.
Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet.
A pudingport kikeverjük kevés tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd ha felforrt, akkor beleöntjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzre és sűrű pudingot főzünk belőle, majd kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá és beleforgatjuk a kihűlt pudingba.
A kihűlt piskótát megkenjük meggylekvárral. A tetejére halmozzuk a pudingos krémet, elsimítjuk és kirakjuk a tetejét leszemezett ribizlivel.
A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a sütit, majd minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »