Répatorta mascarponehabbal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 1 ek fahéj
- 290 ml napraforgó olaj
- 200 g barnacukor
- 15 ml vaníliaaroma (1 ek)
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g sárgarépa
- 100 g dió (zúzott)
- 80 g mazsola (apróra vágott)
Krém:
- 250 g mascarpone
- 500 ml növényi habtejszín
- 1 ek fahéj
- 15 ml vaníliaaroma
Elkészítése:
A tésztához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vanília aromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük.
A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.
Előmelegített sütőben, 5 részletben, sütőpapírral bélelt 20 centis kapcsos formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, majd sütőrácson teljesen kihűtjük.
A krémhez a mascarponét 5 ek cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.
A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát. Tetejét habhalmocskákkal, marcipán répácskákkal díszítjük. Oldalát zúzott dióval szórjuk meg.
Hűtőbe tesszük és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasztjuk.