Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Red Velvet (vörös bársony) torta recept

Red Velvet (vörös bársony) torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 5 g holland kakaópor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 15 dkg kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 ml étolaj
    • 150 ml író
    • 15 ml piros ételfesték
    • csipet só
    • 1/2 tasak sütőpor

    Töltelék:

    • 10 dkg puha vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 30 dkg mascarpone

    Elkészítése:

    A lisztet, a sütőport, a sót, a kakaóport, a szódabikarbónát és a kristálycukrot egy keverőtálban elkeverem.

    Egy másik keverőtálban kézi mixerrel a tojást, olajat és az írót felverem, majd mikor egynemű, hozzáadagolom folyamatosan az ételfestéket. Amikor kész van, hozzáadom a száraz keveréket és csomómentesre összedolgozom.

    20 cm-es csatos tortaformába öntve, 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.

    Amíg a piskóta sül, addig egy keverőtálban a vajat a porcukorral jól kihabosítom, majd a mascarponét hozzáadva tovább keverem. Akkor jó, ha krémes, habos állagú.

    Ha a piskóta megsült, akkor kihűtöm, majd kiveszem a csatos tortaformából. A tetejét egyenesre levágom, majd félreteszem.

    A piskótát kettévágom. A krém 1/3-át rákenem a torta alsó lapjára, majd ráhelyezem a másik piskótalapot. A maradék krémmel a tetejét és az oldalát is bevonom. A piskóta levágott tetejét szétmorzsolom, mellyel a torta oldalát bevonom. A tetejét is díszíthetjük vele.

    Fogyasztásig, de minimum 1 órára hűtőbe teszem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá