Red Velvet (vörös bársony) torta recept
Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 5 g holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 15 dkg kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 ml étolaj
- 150 ml író
- 15 ml piros ételfesték
- csipet só
- 1/2 tasak sütőpor
Töltelék:
- 10 dkg puha vaj
- 25 dkg porcukor
- 30 dkg mascarpone
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a sót, a kakaóport, a szódabikarbónát és a kristálycukrot egy keverőtálban elkeverem.
Egy másik keverőtálban kézi mixerrel a tojást, olajat és az írót felverem, majd mikor egynemű, hozzáadagolom folyamatosan az ételfestéket. Amikor kész van, hozzáadom a száraz keveréket és csomómentesre összedolgozom.
20 cm-es csatos tortaformába öntve, 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.
Amíg a piskóta sül, addig egy keverőtálban a vajat a porcukorral jól kihabosítom, majd a mascarponét hozzáadva tovább keverem. Akkor jó, ha krémes, habos állagú.
Ha a piskóta megsült, akkor kihűtöm, majd kiveszem a csatos tortaformából. A tetejét egyenesre levágom, majd félreteszem.
A piskótát kettévágom. A krém 1/3-át rákenem a torta alsó lapjára, majd ráhelyezem a másik piskótalapot. A maradék krémmel a tetejét és az oldalát is bevonom. A piskóta levágott tetejét szétmorzsolom, mellyel a torta oldalát bevonom. A tetejét is díszíthetjük vele.
Fogyasztásig, de minimum 1 órára hűtőbe teszem.