Red Velvet (vörös bársony) torta recept

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 5 g holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 15 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 ml étolaj
- 150 ml író
- 15 ml piros ételfesték
- csipet só
- 1/2 tasak sütőpor
Töltelék:
- 10 dkg puha vaj
- 25 dkg porcukor
- 30 dkg mascarpone
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a sót, a kakaóport, a szódabikarbónát és a kristálycukrot egy keverőtálban elkeverem.
Egy másik keverőtálban kézi mixerrel a tojást, olajat és az írót felverem, majd mikor egynemű, hozzáadagolom folyamatosan az ételfestéket. Amikor kész van, hozzáadom a száraz keveréket és csomómentesre összedolgozom.
20 cm-es csatos tortaformába öntve, 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.
Amíg a piskóta sül, addig egy keverőtálban a vajat a porcukorral jól kihabosítom, majd a mascarponét hozzáadva tovább keverem. Akkor jó, ha krémes, habos állagú.
Ha a piskóta megsült, akkor kihűtöm, majd kiveszem a csatos tortaformából. A tetejét egyenesre levágom, majd félreteszem.
A piskótát kettévágom. A krém 1/3-át rákenem a torta alsó lapjára, majd ráhelyezem a másik piskótalapot. A maradék krémmel a tetejét és az oldalát is bevonom. A piskóta levágott tetejét szétmorzsolom, mellyel a torta oldalát bevonom. A tetejét is díszíthetjük vele.
Fogyasztásig, de minimum 1 órára hűtőbe teszem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »