Red Velvet (vörös bársony) torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 20 dkg finomliszt
  • 5 g holland kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 150 ml étolaj
  • 150 ml író
  • 15 ml piros ételfesték
  • csipet só
  • 1/2 tasak sütőpor

Töltelék:

  • 10 dkg puha vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 30 dkg mascarpone

Elkészítése:

A lisztet, a sütőport, a sót, a kakaóport, a szódabikarbónát és a kristálycukrot egy keverőtálban elkeverem.

Egy másik keverőtálban kézi mixerrel a tojást, olajat és az írót felverem, majd mikor egynemű, hozzáadagolom folyamatosan az ételfestéket. Amikor kész van, hozzáadom a száraz keveréket és csomómentesre összedolgozom.

20 cm-es csatos tortaformába öntve, 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.

Amíg a piskóta sül, addig egy keverőtálban a vajat a porcukorral jól kihabosítom, majd a mascarponét hozzáadva tovább keverem. Akkor jó, ha krémes, habos állagú.

Ha a piskóta megsült, akkor kihűtöm, majd kiveszem a csatos tortaformából. A tetejét egyenesre levágom, majd félreteszem.

A piskótát kettévágom. A krém 1/3-át rákenem a torta alsó lapjára, majd ráhelyezem a másik piskótalapot. A maradék krémmel a tetejét és az oldalát is bevonom. A piskóta levágott tetejét szétmorzsolom, mellyel a torta oldalát bevonom. A tetejét is díszíthetjük vele.

Fogyasztásig, de minimum 1 órára hűtőbe teszem.