Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncstorta recept

Puncstorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók egy 19 cm-es zsúrtortához:

    Piskóta:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csapott evőkanál cukor
    • 3 púpozott evőkanál finomliszt
    • 1 csipet só

    Töltelék:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 1 dl gyenge feketekávé
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg darált dió
    • kevés rum vagy rumaroma

    Továbbá:

    • 2 dl tej
    • pici rum vagy rumaroma
    • néhány csepp piros ételfesték
    • 10 dkg  (kerek) babapiskóta

    Tetejére:

    • kb. 2 evőkanál sárgabarack levkár
    • átszitált porcukor és víz, vagy folyékony fondant
    • piros ételfesték

    Elkészítése:

    A psikótát megsütjük, majd kihűtjük. (Tuti piskóta recept itt).

    Ahogy kihűlt, a tetejéből levágunk egy egy centis lapot, majd a közepét kivájjuk úgy, hogy oldalt maradjon pereme a piskótának.

    A töltelékhez a tojást a cukorral habosra keverjük, beleöntjük a kávét és a kakaóport, majd kis lángon folyamatosan kevergetve majdnem forrásig melegítjük. Hagyjuk hűlni. Olykor keverjünk rá és mikor már langyos, keverjük el benne a vajat.

    Majd mehet bele a dió és a rumaroma is, valamint a piskóta összeszaggatott belseje. 2 dl tejbe belekeverünk némi rumaromát és piros folyékony ételfestéket.

    Megmártjuk benne egy-egy pillanatra a babapiskótákat és összetörve (kerek maradhat egyben) a csokis krémhez adjuk. A maradék rózsaszín tejet a piskótára fröcsköljük, majd én megkentem körbe még baracklekvárral.

    Ebbe halmozzuk a kakaós tölteléket.

    Majd rátesszük a levágott lapot és körbe kenjük baracklekvárral, de vékonyan. 🙂

    Az egyszerűség kedvéért porcukrot kevertem el annyi vízzel, hogy masszívabb, de még folyós masszát kapjak. Piros színezővel színeztem, majd leöntöttem vele a tortát egy rácsra téve. Kenőkéssel lehúztam az oldalaira is.

    Haladók próbálkozhatnak a folyékony fondant elkészítésével is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá