Pudingos gyümölcstorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 ek liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél cs sütőpor
Pudingos töltelék:
- 1 cs vanília ízű főzős pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek kristálycukor
Tetejére:
- 1 cs tortazselé
- 2 ek kristálycukor
- 2,5 dl víz
- gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vaníliás cukorral kihabosítjuk. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá felverjük, majd finoman belekeverjük a tojássárgáját. Végül pedig nagyon óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverjük a sütőporral kevert lisztet.
Kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formába beleöntjük (simítjuk) a masszát és az előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).
Közben a pudingot a szokásos módon (jó sűrűre) megfőzzük.
A megsült tésztát a formából kiborítjuk és a langyosra kihűlt pudingot a tortára rákenjük. A megmosott (felvágott) gyümölcsöket pedig ráhelyezzük a pudingra.
A tortazselét a csomagolás hátulján olvasható leírás szerint elkészítjük, majd a gyümölcsökre ráöntjük.
Tálalás előtt pár órára tegyük hűtőbe, hogy a zselé megdermedjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









