Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos tortácska recept

Őszibarackos tortácska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál finomliszt
    • 5 evőkanál cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 evőkanál kakaópor
    • fél cs sütőpor

    Töltelék:

    • 1 cs karamellás pudingpor
    • 4 evőkanál cukor
    • 3,5 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • 1 evőkanál porcukor

    Tetejére:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3,5 dl tej
    • 3 ek cukor
    • csokireszelék

    Elkészítése:

    A szokásos módon elkészítjük a piskótamasszát a kakaópor nélkül. A massza 2/3-át az előkészített formába öntjük, majd a maradékhoz hozzáadjuk a kakaóport és ráöntjük a fehér masszára. Villával kissé összekeverjük és így márványos lesz a tészta.

    180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.

    A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd összedolgozzuk a pudinggal.

    A piskótát két lapba vágjuk és megtöltjük a karamellás krémmel.

    A vaníliás pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral, majd még langyosan a tortára öntjük és a tetejét szeltelt barackkal kitesszük. Csokireszeléket szórhatunk még rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá