Őszibarackos tortácska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál finomliszt
- 5 evőkanál cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- fél cs sütőpor
Töltelék:
- 1 cs karamellás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 3,5 dl tej
- 15 dkg margarin
- 1 evőkanál porcukor
Tetejére:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 3 ek cukor
- csokireszelék
Elkészítése:
A szokásos módon elkészítjük a piskótamasszát a kakaópor nélkül. A massza 2/3-át az előkészített formába öntjük, majd a maradékhoz hozzáadjuk a kakaóport és ráöntjük a fehér masszára. Villával kissé összekeverjük és így márványos lesz a tészta.
180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.
A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd összedolgozzuk a pudinggal.
A piskótát két lapba vágjuk és megtöltjük a karamellás krémmel.
A vaníliás pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral, majd még langyosan a tortára öntjük és a tetejét szeltelt barackkal kitesszük. Csokireszeléket szórhatunk még rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »