Őszibarackos tortácska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál finomliszt
- 5 evőkanál cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- fél cs sütőpor
Töltelék:
- 1 cs karamellás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 3,5 dl tej
- 15 dkg margarin
- 1 evőkanál porcukor
Tetejére:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 3 ek cukor
- csokireszelék
Elkészítése:
A szokásos módon elkészítjük a piskótamasszát a kakaópor nélkül. A massza 2/3-át az előkészített formába öntjük, majd a maradékhoz hozzáadjuk a kakaóport és ráöntjük a fehér masszára. Villával kissé összekeverjük és így márványos lesz a tészta.
180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.
A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd összedolgozzuk a pudinggal.
A piskótát két lapba vágjuk és megtöltjük a karamellás krémmel.
A vaníliás pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral, majd még langyosan a tortára öntjük és a tetejét szeltelt barackkal kitesszük. Csokireszeléket szórhatunk még rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »