Őszibarackos tortácska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 23 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • fél cs sütőpor

Töltelék:

  • 1 cs karamellás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 3,5 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 1 evőkanál porcukor

Tetejére:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • csokireszelék

Elkészítése:

A szokásos módon elkészítjük a piskótamasszát a kakaópor nélkül. A massza 2/3-át az előkészített formába öntjük, majd a maradékhoz hozzáadjuk a kakaóport és ráöntjük a fehér masszára. Villával kissé összekeverjük és így márványos lesz a tészta.

180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.

A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd összedolgozzuk a pudinggal.

A piskótát két lapba vágjuk és megtöltjük a karamellás krémmel.

A vaníliás pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral, majd még langyosan a tortára öntjük és a tetejét szeltelt barackkal kitesszük. Csokireszeléket szórhatunk még rá.