Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őrség zöld aranya recept

Őrség zöld aranya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
480 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Tökmagos réteg:

    • 75 g tökmag
    • 50 g cukor
    • 18 g víz
    • 25 g tökmagolaj
    • 70 g fehér csokoládé
    • 30 g ostya

    Zselatinmassza:

    • 25 g zselatin
    • 125 g víz

    Málnazselé:

    • 200 g málna
    • 30 g cukor
    • 25 g zselatinmassza

    Tökmagos piskóta:

    • 120 g  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 128 g cukor
    • csipet só
    • 48 g joghurt
    • 72 g liszt
    • 3 g sütőpor
    • 48 g darált mandula
    • 58 g tökmagolaj

    Fehér csokoládés mousse:

    • 1 vaníliarúd kikapart magja
    • 10 g csomag vaníliás cukor
    • 40 g zselatinmassza
    • 220 g fehér csokoládé
    • 680 g tejszín

    Tökmagos glazing:

    • 25 g víz
    • 50 g cukor
    • 50 g méz (glükózszirup)
    • 33 g sűrített tej
    • 20 g zselatinmassza
    • 50 g fehér csokoládé
    • 32 g tökmagolaj

    Elkészítése:

    Tökmagos réteg:

    A tökmagot 180 °C-on pirítsuk 12 percig, melyet legalább 3x mozgassunk át. A pirított tökmagot aprítsuk össze.

    A cukrot a vízzel főzzük fel, majd ha elérte a 108°C-ot, adjuk a tökmaghoz és aprítsuk össze ismét. Adjuk hozzá a tökmagolajat és turmixoljuk át megint. A tökmag pralinéhoz adjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét és botmixerrel keverjük össze, majd adjuk hozzá a ostyát és simítsuk a forma aljába, majd fagyasszuk ki.

    Zselatin massza:

    A vizet és a zselatint olvasszuk össze.

    Málnazselé:

    A málnát kezdjük el főzni, majd adjuk hozzá a cukrot és főzzük tovább. Forrás után 1-2 perccel botmixerrel turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a zselatinmasszát és turmixoljuk össze ezzel is. Öntsük a sütőpapírral bélelt tortaformába és fagyasszuk ki ezt is.

    Tökmagos piskóta:

    A tojást, a cukrot és a csipet sót tegyük robotgépbe és kezdjük el habosítani, majd adjuk hozzá a joghurtot, végül keverjük hozzá a sütőporos lisztet, valamint a darált mandulát és a tökmagolajat.

    Előmelegített sütőben, 160 °C-on süssük 20-25 percig.

    Fehér csokoládés mousse:

    200 g tejszínt a vaníliarúddal, vagy vaníliás cukorral, valamint a zselatinmasszával kezdjük el melegíteni, majd öntsük a fehér csokoládéra és keverjük addig, amíg a csoki el nem olvad. Hűtsük langyosra.

    480 g tejszínt verjünk kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a kihűlt fehér csokoládés krémmel.

    Összeállítás:

    A piskótára öntsük rá a fehér csokis mousse 1/3-át, majd tegyük rá a kifagyasztott pralinét. Kenjük le ismét a krém 1/3-ával és helyezzük rá a málnazselét. Végül vonjuk be a maradék krémmel és tegyük minimum 2 órára hűtőbe.

    Díszítés:

    A glazinghez a vizet, a cukrot, a mézet, valamint a sűrített tejet forraljuk fel, majd öntsük a fehér csokoládéhoz, és keverjük el. Adjuk hozzá a zselatinmasszát és a tökmagolajat, majd öntsük a torta tetejére és tegyük egy éjszakára hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá