Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrémtorta recept

Oroszkrémtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
    A piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek rizsliszt
    • 8 ek cukor

    A krémhez:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 l tej
    • 5 ek cukor
    • fél fiola vaníliaaroma
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl habtejszín
    • 1 cs zselatin
    • mazsola (opcionális)
    • rum vagy rumaroma (opcionális)

    A díszítéshez:

    • 4 dl habtejszín
    • eper
    • cukorgyöngyök

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is.

    A tésztát sütőpapírral borított tortaformába kanalazzuk. 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 30 perc alatt. Tűpróbát végezzünk! A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha kihűlt, háromba vágjuk.

    A tojások sárgáját csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral és a pudingporral. Sűrű krémmé főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt verjük kemény habbá. A zselatint kb 1 dl vízben keverjük el és forráspontig melegítsük (nem kell főzni).

    A pudingos krémhez keverjük hozzá a habot, óvatosan keverjük össze és lassan csurgassuk bele a feloldott zselatint is és keverjük össze. Aki szereti itt beleteheti az előzőleg rumba áztatott mazsolát (én nem tettem).

    A krémmel töltsük meg a piskóta lapokat, úgy hogy a torta tetejére és oldalára is jusson belőle. Tegyük hűtőbe, pár órára vagy egy éjszakára.

    A díszítéshez szánt habalapból verjünk kemény habot, majd ízlés szerint a tetejét és az oldalát is díszítsük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá