Oroszkrémtorta recept
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
A piskótához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek rizsliszt
- 8 ek cukor
A krémhez:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 l tej
- 5 ek cukor
- fél fiola vaníliaaroma
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl habtejszín
- 1 cs zselatin
- mazsola (opcionális)
- rum vagy rumaroma (opcionális)
A díszítéshez:
- 4 dl habtejszín
- eper
- cukorgyöngyök
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is.
A tésztát sütőpapírral borított tortaformába kanalazzuk. 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 30 perc alatt. Tűpróbát végezzünk! A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha kihűlt, háromba vágjuk.
A tojások sárgáját csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral és a pudingporral. Sűrű krémmé főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt verjük kemény habbá. A zselatint kb 1 dl vízben keverjük el és forráspontig melegítsük (nem kell főzni).
A pudingos krémhez keverjük hozzá a habot, óvatosan keverjük össze és lassan csurgassuk bele a feloldott zselatint is és keverjük össze. Aki szereti itt beleteheti az előzőleg rumba áztatott mazsolát (én nem tettem).
A krémmel töltsük meg a piskóta lapokat, úgy hogy a torta tetejére és oldalára is jusson belőle. Tegyük hűtőbe, pár órára vagy egy éjszakára.
A díszítéshez szánt habalapból verjünk kemény habot, majd ízlés szerint a tetejét és az oldalát is díszítsük fel.