Oroszkrémtorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Oroszkrémtorta

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
A piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek rizsliszt
  • 8 ek cukor

A krémhez:

  • 10 tojássárgája
  • 1 l tej
  • 5 ek cukor
  • fél fiola vaníliaaroma
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 cs zselatin
  • mazsola (opcionális)
  • rum vagy rumaroma (opcionális)

A díszítéshez:

  • 4 dl habtejszín
  • eper
  • cukorgyöngyök

Elkészítése:

A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is.

A tésztát sütőpapírral borított tortaformába kanalazzuk. 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 30 perc alatt. Tűpróbát végezzünk! A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha kihűlt, háromba vágjuk.

A tojások sárgáját csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral és a pudingporral. Sűrű krémmé főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt verjük kemény habbá. A zselatint kb 1 dl vízben keverjük el és forráspontig melegítsük (nem kell főzni).

A pudingos krémhez keverjük hozzá a habot, óvatosan keverjük össze és lassan csurgassuk bele a feloldott zselatint is és keverjük össze. Aki szereti itt beleteheti az előzőleg rumba áztatott mazsolát (én nem tettem).

A krémmel töltsük meg a piskóta lapokat, úgy hogy a torta tetejére és oldalára is jusson belőle. Tegyük hűtőbe, pár órára vagy egy éjszakára.

A díszítéshez szánt habalapból verjünk kemény habot, majd ízlés szerint a tetejét és az oldalát is díszítsük fel.