Oreo torta gluténmentesen recept

Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 15 dkg rizsliszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- fél cs sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg nyírfaporcukor
- 15 dkg tejföl
- 1 dl étolaj
- 1,5 dl főzött feketekávé
A krémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 15 dkg nyírfaporcukor
- 1 ek vanília ízű GM pudingpor
- 3,5 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor (nyírfa)
- 50 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 10 gramm zselatin
- 1 dl víz
- 15 db GM Oreo keksz
A bevonathoz:
- 10 dkg GM étcsoki
- 1 ek étolaj
A tetejére:
- a félretett felvert tejszínhab
- GM Oreo keksz vagy csoki darabkák
Elkészítése:
A rizslisztet keverjük össze a kakaóporral és a sütőporral. A nyírfaporcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután állandó keverés mellett először adjuk hozzá kanalanként a tejfölt, majd csorgassuk hozzá az étolajat és a kávét is. Ezután szintén állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes keveréket, majd keverjük simára.
A szögletes tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát.
Előmelegített 160 fokos, légkeveréses sütőben 40 perc alatt süssük készre. Tűpróbát végezzünk!
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd egy sütőpapírra fordítsuk rá úgy, hogy a teteje legyen alul, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a GM kekszet tördeljük apró darabokra és tegyük félre.
A mascarponét keverjük habosra 5 dkg nyírfaporcukorral, majd tegyük félre.
A tejszínt verjük fel kemény habbá.
A tojássárgákat keverjük simára 10 dkg nyírfaporcukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és 1 dl tejjel. A maradék tejet forraljuk fel majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tojássárgás keveréket. Állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, a tűzről levéve bele-belekeverve hagyjuk kihűlni.
Amikor a főzött krém kihűlt, adjuk hozzá a kikevert mascarponéhez, majd keverjük habosra.
1 dl vizet melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük, még teljesen feloldódik.
Az előzőleg kemény habbá vert tejszínből pár kanálnyit tegyünk félre a díszítéshez, a többit fakanállal óvatosan keverjük hozzá a krémhez. Ezután a kihűlt zselatint öntsük hozzá a krémhez, majd keverjük simára.
A teljesen kihűlt tésztát vágjuk vízszintesen ketté, majd az egyik lapot helyezzük vissza a tortaformába. Ezután egyenletesen kenjük rá a krém 1/3-át, majd szórjuk meg az apró darabokra tördelt keksz felével.
Ezután egyenletesen kenjük rá a maradék krém felét és szórjuk meg a maradék keksszel. Végül egyenletesen kenjük rá a maradék krémet, majd helyezzük rá a másik tésztalapot és kissé nyomkodjuk le.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel az egy evőkanál étolajjal és vonjuk be a torta tetejét.
Tegyük hűtőbe pár órára (vagy egy éjszakára).
A hűtőből kivéve a félretett habbal díszítsük. Díszíthetjük továbbá GM Oreo keksszel, csokival is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »