Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oreo torta recept

Oreo torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 400 ml habtejszín
    • 1 cs habfixáló
    • 15 db oreo keksz
    • 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.

    Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze.

    A kész masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt készre sütünk.

    Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt három lapra vágjuk.

    A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A hab 1/3 részét félretesszük a díszítéshez. 7-8 db oreo kekszet apróra vágunk, majd a 2/3 rész habhoz hozzáadjuk és óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk.

    Az első lapot tányérra helyezzük, majd az oreós krém felét rákenjük. Erre rátesszük a második lapot, majd a maradék krémet és végül a fedő lapot.

    A tortát a félretett, keksz nélküli tejszínhab egy részével körbekenjük. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét és a torta tetejére csorgatjuk.

    A maradék tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét. A megmaradt oreo kekszet félbetörjük és ezekkel tovább díszítjük a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá