Oreo torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
Tészta:

  • 8 tojás szétválasztva
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 400 ml habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 15 db oreo keksz
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.

Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt készre sütünk.

Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt három lapra vágjuk.

A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A hab 1/3 részét félretesszük a díszítéshez. 7-8 db oreo kekszet apróra vágunk, majd a 2/3 rész habhoz hozzáadjuk és óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk.

Az első lapot tányérra helyezzük, majd az oreós krém felét rákenjük. Erre rátesszük a második lapot, majd a maradék krémet és végül a fedő lapot.

A tortát a félretett, keksz nélküli tejszínhab egy részével körbekenjük. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét és a torta tetejére csorgatjuk.

A maradék tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét. A megmaradt oreo kekszet félbetörjük és ezekkel tovább díszítjük a tortát.