Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt készre sütünk.
Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt három lapra vágjuk.
A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A hab 1/3 részét félretesszük a díszítéshez. 7-8 db oreo kekszet apróra vágunk, majd a 2/3 rész habhoz hozzáadjuk és óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk.
Az első lapot tányérra helyezzük, majd az oreós krém felét rákenjük. Erre rátesszük a második lapot, majd a maradék krémet és végül a fedő lapot.
A tortát a félretett, keksz nélküli tejszínhab egy részével körbekenjük. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét és a torta tetejére csorgatjuk.
A maradék tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét. A megmaradt oreo kekszet félbetörjük és ezekkel tovább díszítjük a tortát.