Oma túrótortája recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, búzadarát, citromok levét és reszelt héját végül pedig a tojások felvert habját.
Kerek, kapcsos formát kivajazunk, lisztezünk és beleöntjük a masszát. A tetejét megkenjük tojássárgájával.
180 fokon sütjük kb 30-35 percig. Ha nagyon barnulna, a tetejét fedjük le egy kis fóliával.
A tortát kihűlésig állni hagyjuk, így a túró kellőképpen “összeáll” ahhoz, hogy szeletelni tudjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










