Oma túrótortája

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24-26 cm-es formához:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 6 ek búzadara
  • 2 citrom leve és héja
  • 6 g sütőpor
  • 1 tojássárgája (tetejére)

Elkészítése:

A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, búzadarát, citromok levét és reszelt héját végül pedig a tojások felvert habját.

Kerek, kapcsos formát kivajazunk, lisztezünk és beleöntjük a masszát. A tetejét megkenjük tojássárgájával.

180 fokon sütjük kb 30-35 percig. Ha nagyon barnulna, a tetejét fedjük le egy kis fóliával.

A tortát kihűlésig állni hagyjuk, így a túró kellőképpen “összeáll” ahhoz, hogy szeletelni tudjuk.