Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

New York-i cheesecake recept

New York-i cheesecake
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tortaalaphoz:

    • 20 dkg Győri Édes keksz
    • 10 dkg darált mogyoró (v. dió)
    • 10 dkg vaj
    • 1 cs vaníliás cukor

    Krémsajtos töltelék hozzávalói:

    • 50 dkg Philadelphia krémsajt (natúr)
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 120 ml tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (nagy)
    • 3 dkg étkezési keményítő
    • 10 dkg étcsokoládé (70%-os)

    Elkészítése:

    A tortaforma előkészítésével kezdjünk.

    Egy 23 cm-es tortaforma alját, és az oldalát béleljük ki sütőpapírral, majd kívülről borítsuk be több rétegű alufóliával, hogy sütés közben a víz, nehogy betudjon majd szivárogni a formába. (4-5 nagyobb fóliadarabot vágjunk le, majd egyikre helyezzük rá a formát, és csomagoljuk be.

    Ezután szintén helyezzük rá egy fóliadarabra, de közben fordítsuk el a formát, majd csomagoljuk be. Ezt a műveletet ismételjük meg még legalább kétszer-háromszor.)

    A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a szintén darált mogyoróval (v. dióval) és a vaníliás cukorral.

    A vajat melegítsük fel, majd öntsük hozzá a kekszes keverékhez, és keverjük alaposan össze. Ezután öntsük bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd tenyérrel egyenletese lapogassuk el az alján.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, majd a formában hagyjuk kihűlni.

    Közben készítsük el a tölteléket.

    A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd hagyjuk visszahűlni.

    A krémsajthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és robotgéppel keverjük simára.

    Ezután egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, és a tojássárgákat, és mindegyikkel külön-külön keverjük simára, majd keverjük hozzá az étkezési keményítőt is. (egy folyósabb állagú, sima masszát kapunk)

    Ezután vegyük ketté a masszát, majd az egyik feléhez adjuk hozzá a felolvasztott, visszahűtött csokoládét, majd szintén keverjük simára.

    A tortaformában lévő kekszes alapra ezután öntsük rá a fehér krém felét, majd pötyögtessük meg a csokoládés krémmel. Ezután öntsük rá a maradék fehér krémet, és pötyögtessük rá a maradék csokoládés krémet, majd fedjük le a tortaforma tetejét alufóliával. (így nem barnul majd meg sütés közben a torta teteje)

    Egy nagyobb tepsibe helyezzük bele a kívülről alaposan becsomagolt tortaformát, majd kb. a tortaforma feléig öntsük fel forró vízzel.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél alacsonyabb hőmérsékleten,(kb. 120 fokon) gőzfürdőben süssük a tortát 90 percig. (én légkeverésnél 120 fokon, 90 percig sütöttem)

    Amikor letelt a sütési idő, zárjuk el a sütőt, majd vegyük le a forma tetejéről a fóliát, és jó résnyire nyitott ajtajú sütőben hagyjuk langyosra hűlni a tortát.

    Ezután vegyük ki a sütőből, szedjük le a tortaformáról a fóliát melybe sütés előtt becsomagoltuk, majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni a tortát.

    A teljesen kihűlt tortát ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a torta teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

    Tálalás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a tortát a hűtőből, majd helyezzük tortatálra, és ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá